If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GLOSA: Chutě na nikdy nedokončené modifikace

Agarwel Idiriz přemítá o předělávkách The Elder Scrolls.

Poslední dobou je dost vidět ambiciózní projekt pro převedení Morrowindu do enginu Skyrimu (deníček, video o bojích). Na jednu stranu velmi lákavý počin, protože zastávám názor, že pátý díl opravil více problémů série, než kolik předností zprasil. Tudíž byl celkově nejlepším dílem série a nijak bych se nezlobil za remake předchůdců do jeho kabátku. Otázkou je, jestli si má běžný hráč vůbec dělat chutě?

Je totiž velkou otázkou, zda takto rozsáhlý projekt vůbec někdy vyjde. A pokud ano, tak zda v době, kdy bude stále zajímavý jako dnes? Při sledování ukázek se mi hned vybavil starší projekt Tamriel Rebuild (přetvoření celého světa Areny do enginu TES III), který ani nyní není zdaleka hotov. V době ohlášení každý slintal nad představou, co ho čeká. Ale kolik hráčů by si jej zahrálo dnes? A co teprve až opravdu vyjde?

Paradoxně je stále ve vývoji i mod Morroblion (přetvoření Morrowindu do enginu TES IV). Deja-vu? Ten také není hotov a ani beta není plně stabilní. Nejedná se vůbec o starý mod a přitom s ohlášením nového remaku do enginu TES V jaksi začal ztrácet na zajímavosti. Kolik lidí jej bude skutečně hrát, až vyjde? Nebude v té době ve vývoji ještě zajímavější předělávka Morrowindu do TES VI či TES VII enginu?

Otázkou tedy zůstává, jak moc se na Skywind těšit? Pokud vyjde třeba do roka či dvou, tak to bude paráda. Ale je to při závěru zahrnujícím kompletní předabování (!), zlepšení modelů a doplnění prostředí mnoha detaily vůbec reálné? Nebo teď sice utíráme slinu, ale až mod vyjde, tak nebude nikoho zajímat, protože se všichni budou těšit na aktuálně hypovaný remake Skyrimu do TES VIII enginu, který bude mít tolik novinek a vylepšení, že mód do Skyrimu již bude zajímat jen pár pamětníků?

GLOSA je nový formát Eurogameru vycházející obvykle večer, s krátkými osobními názory autorů na aktuální události či poukazující na přehlížená nadčasová témata, které nutně nemusejí vyjadřovat postoj redakce.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments