If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hackeři přestali na Sony útočit

Nechtějí svými činy omezovat hráče.

Hackerská skupina Anonymous si naštěstí pro hráče (a dočasně i pro Sony) uvědomila, že svými DOS útoky na PSN ubližuje nejen Sony, ale také hráčům samotným. Ti měli problémy s přístupem k PlayStation Network a nebyli z toho moc nadšení. Anonymous nyní tyto útoky zarazila.

Hackeři na svých stránkách napsali, že si uvědomili nevhodnost útoku na PSN a že tím omezovali samotné hráče. Potvrdili, že v současné chvíli tak na PSN neútočí a snaží se nalézt metodu útoku, která by se nijak zásadně nedotkla zákazníků Sony.

„Anonymous je na vaší straně, bojuje za vaše práva. Nechceme útočit na zákazníky Sony. Tento útok je mířen výhradně na Sony a my uděláme co je v našich silách, aby tím nebyli postiženi hráči, což by odporovalo smyslu útoku. Pokud jsme tím způsobili hráčům nějaké nepříjemnosti, mějte prosím na paměti, že to nebylo naším cílem," píše se na stránkách hackerů.

Samotná Sony se zatím k útoku příliš nevyjadřuje a oficiálně řekla pro Gamespot pouze to, že v současné době zkoumá nestabilitu sítě, včetně možnosti útoku a poděkovala hráčům za podporu.

O reakci Sony na útoky jsme psali zde a o prvním úspěchu hackerů jsme vás informovali zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS3
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments