Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hackerům se povedlo shodit služby Sony

Pokračování kauzy kvůli Geohotovi.

Boj mezi hackery PlayStation 3 a jejich přívrženci se Sony pokračuje. Nelíbí se jim, že Sony dříve získala přístup k PayPal účtu hackera Geohota i ke statistikám, kdo chodí na jeho webové stránky, takže vyhlásili firmě otevřenou válku za, jak říkají, nezapomenutelné chování při pronásledování hackerů PS3.

Původně jsme tomu nevěnovali pozornost, jelikož včerejší textová výhružka anonymních hackerů působila poněkud trapně až dětinsky. Ale zdá se, že se jim podařilo poškodit Sony, jak chtěli.

Pravděpodobně důsledkem jejich útoků včera nefungoval americký PlayStation Blog, ani web PlayStation.com, ani služba PC Store přístupná z prohlížeče počítače. Samotná PlayStation Network prý "procházela průběžnou údržbou" během celého dne, i když se to soudě dle příspěvků dotklo jen některých uživatelů.

Sony výpadky oficiálně přiznala. Podle svých slov pracuje na tom, aby našla řešení, a žádá o trpělivost. Proti hromadným útokům proti takovým volně dostupným službám na internetu však prakticky neexistuje žádná obrana.

Stejná skupina anonymních hackerů měla v minulosti stát za DDoS útoky proti velkým koroporacím jako Visa, Mastercard či Amazon. Sony prý měla být další na jejich seznamu obětí kvůli porušování práva na soukromí, cenzuru informací o fungování jejích produktů a korporátní nenažranost.

Read this next