Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kolik si Blizzard strhne za aukce v Diablo 3?

A rozdělil servery do tří regionů, ale půjde to obejít.

Na dobu těsně před Black Ops 2 načasoval Blizzard něco, co někdy oznámit chtě nechtě musel, ale asi by byl nejraději, kdyby se o tom příliš nemluvilo a zapadlo to. Totiž výši jeho provizí za používání aukce předmětů v Diablo 3.

Za každý úspěšně prodaný předmět do hry, čímž se rozumí zbraně nebo brnění, si Blizzard ponechá přesně jeden americký dolar jako svou provizi. A za vyrobené součásti výbavy, jiné barvičky, gemy, zlaťáky či jiné předměty si výrobce Diabla 3 strhne 15% z kupní částky.

Nad rámec toho si ještě vezme dalších 15%, pokud se pro platbu použijí služby třetí strany typu PayPal. Tomuto poplatku se ale uživatelé mohou vyhnout tím, že si na svůj Battle.net účet převedou skutečné peníze, které tam pak půjdou utratit jen za hry od Blizzardu, předplatné nebo trička apod.

Dnes také představil fungování nové funkce Global Play na Battle.netu, která slouží hlavně k hraní multiplayeru Diablo 3 v odlišném než domácím regionu. Vstupovat na aukce za skutečné peníze v cizím regionu, migrovat tam své postavy, předměty nebo seznamy přátel totiž ze zjevných důvodů normálně nepůjde.

Servery Diablo 3 proto budou rozděleny na tři navzájem nepropojené, separované regiony: americký (USA, Kanada, Latinská Amerika, Austrálie, Nový Zéland, jihovýchodní Asie), evropský (EU, východní Evropa, Rusko, Afrika, Izrael, Spojené Arabské Emiráty) a asijský (Jižní Korea, Tchaj-wan, Hong Kong, Macao). A když si ve hře poprvé vytvoříte svou postavu, bude ocejchována podle země, odkud jste si zřídili účet na Battle.netu. Takže abyste s "evropskou postavou" mohli hrát třeba v Asii, musíte přes Global Play "přeskočit" do jiného regionu, kam se normálně (asi kvůli aukcím) nedostanete.

Pondělní TV reklama Diablo 3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments