If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kooperativní Dead Space 2

Vypadá to na souhru tří hráčů.

O hororovém projektu Dead Space 2 byla již před časem řeč, v poměrně obsáhlém článku nechyběla zmínka ani o zamýšleném multiplayerovém vkladu. Tvůrci z Visceral Games avizují, že ve dvojce bude právě tahle položka jedním z pilířů hry.

Z prezentovaného koncepčního nákresu vyplývá následující idea: V Dead Space 2 by mohl být přítomen kooperativní režim pro tři hráče, jejichž cílem bude společný postup za využití dostupné palebné síly. Nicméně v jeho rámci bychom se mohli nadít také momentů, kdy se dva hráči budou snažit zpomalit příval nekromorfů, zatímco ten poslední musí rychle hacknout terminál pro otevření blízkých dveří. Uvedený motiv by Dead Space 2 mohl výrazně napomoci v položce znovuhratelnosti.

Stejně jako dříve naznačená interakce herního prostředí, v níž najdete cestu z momentálních potíží např. rozstřelením velkého okna, což povede k dekompresi v místnosti a následnému "vycucnutí" všech nestabilních objektů (tedy včetně nepřátel) ven.

Znovuhratelnost by mohlo zlepšit také alternativní řešení některých potíží na trase. Jako příklad tvůrci uvedli nefunkční zařízení, u něhož musí hlavní hrdina Isaac zjistit, proč nefunguje, jak jej asi zprovoznit a následně najít nezbytné komponenty - nebo nějak zaimprovizovat! A právě v eventuální improvizaci lze vidět možnou variabilitu. Aspoň v ní tedy doufejme...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Space 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Comments