Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

L.A. Noire na PC bude v češtině

Potenciál detektivky se může naplno rozvinout.

Když jste se s někým z herní branže dosud bavili o konzolovém L.A. Noire (recenze), většinou jste slyšeli něco jako, že to je sice skvělá hra, ale že její potenciál v ČR zabíjí požadavek na perfektní znalost angličtiny. Ukecaná byla opravdu hodně, ostatně co také čekat od adventury - navíc ve speciální detektivní hantýrce, které úplně nemusí rozumět ani lidé, kteří jinak English v pohodě zvládají. Taková daň za luxus v podobě kompletního dabingu každého televizního seriálu.

Proto jsme rádi, že dnes na tomto místě můžeme oznámit zrod českého překladu pro brzkou PC konverzi L.A. Noire. Nepřipravuje ji Cenega (svázaná neochotou Rockstaru jít do oficiální lokalizace), nýbrž obchod Xzone, jehož zákazníci ho díky sponzorování získají jako první. Dodatečnou češtinu dostanou ke stáhnutí zhruba dva týdny po vydání, čili někdy koncem listopadu.

"Český překlad pro počítačovou verzi L.A. Noire vzniká už od léta, kdy se nejprve náš osmičlenný tým ponořil do konzolové verze a pořádně si ji zahrál. Rozhodně jde o velkou výzvu, texty mnohdy nejsou vůbec snadné a musí se dávat pozor na každou maličkost. Nápomocné nám jsou i různé příručky a informace o pozadí příběhu," řekl Jan Válek, správce fanstránky LA.Noire.cz a zároveň zaměstnanec Xzone.

Podle něj se překlad v současné době nachází v již relativně finální fázi a mají přeloženo zhruba 70% textů. "Vzhledem k nedávnému oznámení skutečnosti, že na PC rovnou vyjde Complete Edice, pustili jsme se i do všech DLCčkových případů, které vyšly na konzole až dodatečně a bylo nutné si je koupit zvlášť. Mimochodem dohromady mají texty ze hry bezmála 24 000 řádků!"

Autory překladu ještě čeká korektura a pořádné testování, aby zajistili co nejvyšší možnou kvalitu pro všechny domácí hráče, kteří by si chtěli užít tento parádní detektivní thriller se vším všudy. L.A. Noire pro PC vyjde 11. listopadu a z Xzone je k mání za necelou tisícovku.

Read this next