If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

L.A. Noire oficiálně i pro PC

Vyjde na podzim.

Konzolovému L.A. Noire se povedlo vyexpedovat čtyři miliony kusů, což z něj udělalo nejprodávanější hru ve Velké Británii po dobu tří týdnů, nejrychleji prodávanou novou značku v tamní historii a také nejúspěšnější hru května v USA.

Jenže buď začala křivka odbytu strmě klesat, navzdory masivní reklamní kampani například na lukrativních místech v centru New Yorku, nebo se spíš ukázalo, že ani čtyři miliony nemusejí stačit na přetavení dlouhého nákladného vývoje (podle dochovaných zmínek minimálně již od roku 2003) v zisk. Rockstar proto dnes oficiální tiskovou zprávou oznámil vznik konverze pro PC, čímž potvrdil nedávné spekulace a překvapil tím všechny, kteří již po Red Dead Redemption víru ztratili.

"L.A. Noire je nový typ hry, ve které se ocitáte v roli detektiva v Los Angeles 40. let minulého století. Tato unikátní směs příběhu, akce a rozplétání kriminálních případů se na PC bude perfektně hrát," komentoval to Sam Houser, zakladatel Rockstar Games, aniž by zabíhal do vysvětlování, proč tuto verzi hry neudělali hned.

"Optimalizovaná PC verze poběží na široké škále počítačů a půjde přizpůsobit dle vašich představ, včetně přenastavení ovládání na klávesnici či gamepadu. Společně s vylepšenou grafikou bude hra na PC podporovat 3D, aby nabídla ještě větší interakci a vtažení do detailně ztvárněného města," uvádí dnešní tiskovka.

Konverze na osobní počítače se rodí v pobočce Rockstaru v britském Leedsu, která stvořila první díl Grand Theft Auto nebo odbočky Liberty City/Vice City Stories. Zdali se její součástí stanou pozdější přídavky pro konzolovou verzi, jako třeba aktuální Electroplating DLC, není v tuto chvíli známo.

L.A. Noire, které nastavilo nové standardy v oblasti obličejových animací (ale moc neladily se zbytkem těla postav), bude i na PC dostupné jen pro dospělé hráče (rating M jako Mature). A to jak digitální distribucí, tak tradičně v krabicové verzi, která se dá již nyní předobjednat z Xzone (1099 Kč, odhad listopadu, bez lokalizace).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

LA Noire

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments