If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mafia III není potvrzena

Bohužel jen typická dezinterpretace.

Panuje vánoční sucho, kdy se skoro nic neděje (ale zároveň něco vycházet musí), kombinované s vánočním shonem. Možná i proto se dnes narodila zpráva o údajném potvrzení Mafie III, která se však nezakládá na pravdě.

Začalo to tím, že server Playfront.de si po dvou týdnech všiml pouze obecného vyjádření prezidenta Take Two z 2. prosince, že nebudou své klíčové série vydávat každý rok (jako konkurence).

A protože jak známo, mezi série Take Two patří vedle GTA například česká Mafia, pochopitelně v této souvislosti od novinářů a komentátorů tehdy zaznělo i její jméno, že se jí to teoreticky také může týkat. Toto standardní dání do souvislostí pak někteří redaktoři chybně dezinterpetovali do úplně jiného významu - že prý byla potvrzena Mafia III a vydávají to za novinku. Avšak k ničemu takovému ve skutečnosti nedošlo.

Strauss Zelnick z Take Two ještě nikdy slovní spojení "Mafia III" na kameru nevyřkl - ani toho 2. prosince, ani minulý týden při pochlubení se prodeji Red Dead Redemption. Že Mafia III ještě nikde nebyla oficiálně zmíněna, potvrdili Eurogameru i zástupci 2K Czech. Bohužel jde o typické překroucení původního znění zprávy, které se pak šíří jako lavina a přebírají ji desítky webů.

Vánoční přání od Cenegy

Takže si to shrneme: Mafia III ještě oficiálně potvrzena nebyla. Je sice veřejným tajemstvím, že se na ní 2K Czech momentálně pracují, ale do oficiálního ohlášení ještě uteče hooooodně vody. Nebo by někdo věřil tomu, že hru důležitosti a velikosti Mafia III oznámí Take Two jen tak mezi řečí skrz neznámý německý server, navíc pouhých pár měsíců po vydání dvojky?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments