If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mass Effect 3 mohlo být klamavě propagováno

Názor americké organizace na ochranu spotřebitelů.

Kauza kvůli závěru Mass Effect 3 může mít nečekanou dohru. Záležitosti se totiž chytila Better Business Bureau (BBB), severoamerická organizace zabývající se ochranou spotřebitelů a snažící se o navození důvěry mezi korporacemi a koncovými zákazníky.

Šéf komunikace BBB ze Severní Indiany to komentoval takto: "Představte si, že jste si koupili hru za 60 dolarů a bylo vám řečeno, že máte kompletní kontrolu nad závěrem hry podle toho, jak se vaše postava v průběhu hry zachová, ale pak nad závěr hry nemáte žádný vliv - nebyli byste zklamaní?"

Marjorie Stephens z BBB si pokládá otázku, zda BioWare hru klamavě propagovali. Technicky prý ano, když se odkazuje na první bod z popisu Mass Effect 3 na jeho domovské stránce, kde se píše "Rozhodnutí, která učiníte, mají kompletní vliv na váš zážitek". Tím, jak je daná věta absolutně formulována, nezůstává podle názoru organizace žádný prostor pro odlišný výklad.

V tuto chvíli však není jasné, jestli BBB bude vyvíjet nějaký tlak na EA, aby odškodnili nespokojené zákazníky například vrácením peněz. Minulý týden byl oznámen přídavek Extended Cut, který stávající konce hry dovysvětlí, ale žádné nové závěry do ní nepřidá.

Porovnání kvality PC a PS3 verze

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments