Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nadějné hry pro 3DS

Resident Evil, Street Fighter, Ghost Recon...

Český start nové přenosné konzole od Nintenda se blíží - 3DS se začne prodávat už příští pátek, 25. března. Technologie 3DS je zajímavá sama o sobě, ale vysokou prodejnost konzole nezaručí ani detailní grafika, ani citlivé senzory naklánění, ani hezké balení. O úspěchu rozhodují hry, takže se pojďme podívat na ty podle mého názoru nejzajímavější, které dosud byly pro 3DS oznámeny:

Super Street Fighter 4 3D

Začít nelze ničím jiným, než čtvrtým dílem bojovky od Capcomu. Proč? Hlavně proto, že je to jedna ze startovních her a tudíž si ji budeme moci užít již od začátku prodeje 3DS. Tato verze se obsahově v podstatě neliší od verzí pro velké konzole, což už tento samotný fakt je pro kapesní hru pochvala. Nabídne třicet pět postav, všechny speciální oblečky, i nové herní módy Cinematics a Online. Samozřejmá je podpora 3D zobrazení, které je dle kolegů velmi dobře vizuálně zpracované, i když působí menší potíže.

Pro ještě výraznější 3D efekt bude možné zvolit pohled přes rameno svého bojovníka. Ovládat postavy lze jak na analogovém joysticku, tak pomocí D-padu. Navíc půjde na dotykovém displeji zapnout nováčkovský mód. V tom případě se na něm objeví čtyři pole s kombo údery a jejich aktivace bude pro začátečníky snadnější. Kromě plné podpory online klání budeme moci bojovat i lokálně pomocí bezdrátových přenosů.

Třešničkou na dortu je možnost si Super Street Fighter 4 3D zahrát i s kamarádem, který hru nevlastní. Sice to půjde pouze v jedné aréně a jen s postavou Ryu, ale i tak je to příjemné. Nebude chybět podpora StreetPass ve Figurine módu, který při detekci jiné konzole automaticky vyvolá zápas a jeho výsledek zobrazí při příštím spuštění hry.

Resident Evil: Revelations a The Mercenaries 3D

The Mercenaries 3D není plnohodnotný titul, ale spíše ochutnávka toho, co přijde později. Nejvýraznější vlastností je výborná grafika, která nedá 3DS hardware vydechnout. Jde o mód vypreparovaný z posledních dvou dílů, v němž se snažíte v omezeném čase zabít co nejvíce nepřátel. Na výběr budou čtyři charaktery - Chris Redfield, Claire Redfield, Hunk a Jack Krauser. Podporován bude i multiplayer přes wifi.

Zajímavější bude Resident Evil: Revelations, protože nám Capcom naservíruje plnohodnotné pokračování. Už první video je zajímavé, a to nejenom z grafického hlediska, ale hlavně co se zápletky týče. Však se podívejte sami. Capcom už předvedl ranou demoverzi a z ní je patrné, že Revelations budou mít blíže k prvním třem dílům série. Takže se můžeme těšit na hororovou atmosféru, nedostatek nábojů a osamělé prozkoumávání.

Nintendogs a cats

Zatím nejvyšší známku hodnocení ze všech startovních titulů si v Japonsku vysloužilo hraní s pejskem a kočičkou. Je jasné, že Nintendo chce zopakovat úspěch z minulé generace. Jak název napovídá, tentokrát už se nebudete starat pouze o psy, ale i o kočky. Rozdíl mezi nimi je stejný jako ve skutečnosti. Psi vyžadují větší pozornost a kočky jsou samostatnější. Na druhou stranu, když se věnujete štěňátku více než koťátku, kočička začne žárlit a vypukne pravá virtuální mela.

Ze všeho nejvíce je Nintendogs + cats vylepšením původní hry a poznat je to zejména na vizuální stránce. Zvířatům můžete téměř hladit jemnou srst, když vystrčí svou roztomilou hlavu z obrazovky. Nicméně přibudou i nové herní prvky. Každé zvíře, i stejného druhu, by na dvou konzolích mělo, díky různým tělesným znakům, vypadat trochu jinak. Zajímavé je, že by zvířata měla reagovat na vaši tvář (face recognition) a budou si moci díky rozšířené realitě hrát přímo na vašem stole. Můžete je i vyvenčit, když vezmete své 3DS na procházku, což konzole pozná pomocí zabudovaného krokoměru i ve vypnutém stavu. Nechybí podpora výměny zvířat se StreetPass a nákup dalšího příslušenství v Nintendo online obchodu.

S dalšími hrami pokračujeme na druhé stránce...