If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nejvíce pirátěné hry roku 2011

Crysis 2, Modern Warfare 3, Battlefield 3.

Z všelijakých zdrojů, včetně veřejných trackerů, odhadl server TorrentFreak nejvíce stahované hry piráty v roce 2011. Nejedná se o bůhvíjak přesná čísla, protože v sobě nezahrnují populárnější metody šíření her jako RapidShare, Uloz.to nebo privátní FTP servery. Na druhou stranu pozitivem je, že vznikly i konzolové hitparády, takže se už nikdo nezkouší tvářit jako obyvkle, že pirátství by mělo být problémem pouze PC scény.

Zloději na PC projevili největší zájem o Crysis 2, na čemž se asi podepsal únik bety dlouho před vydáním. Podle odhadu TorrentFreak zaznamenalo jen z torrentů téměř 4 miliony downloadů. I na dalších místech jsou střílečky: Modern Warfare 3 a Battlefield 3. Dále pak "bodují" FIFA 12 a Portal 2.

Neplatiči na Xboxu 360 si oblíbili podobné hry plus exkluzivity Gears of War 3 (odhadovaných 890 tisíc downloadů z torrentů), Forzu 4 a Kinect Sports 2. Na Wii to je trochu zvláštní, protože nejpirátěnější byla hra SUper Mario Galaxy 2 z roku 2010 (odhad 1,2 milionu stáhnutí) a dále Mario Sports Mix, Xenoblade Chronicles a LEGO Piráti z Karibiku.

PS3 žebříček sestaven nebyl, protože "se na ní pirátí výrazně méně než jinde". Kompletní tabulky s odhady zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 3

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS

Call of Duty: Modern Warfare 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Nintendo DS

See 1 more

Crysis 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments