If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nintendo snižuje cenu 3DS o třetinu

Aktualizováno o vyjádření CZ distributora.

12. srpna by mělo dojít k celosvětovému zlevnění handheldu Nintendo 3DS až o jednu třetinu. Navíc budete mít možnost pořídit si k němu hry zdarma. Informaci už potvrdilo Nintendo.

Společnost Eurogameru potvrdila, že v Evropě by mělo jít o zlevnění "zhruba o třetinu", takže přesnou částku zatím neznáme. Podle vyjádření evropských zástupců Nintenda jde o součást celosvětové zlevňovací akce.

Jste naštvaní, že jste jedni z mála, co si už Nintendo 3DS pořídili? Nemusíte se bát. Společnost představuje program Nintendo 3DS Ambassador Programme, díky kterému budou mít zákazníci možnost stáhnout si deset NES titulů a deset Game Boy a Game Boy Advance titulů zdarma. Zatím nevíme, zda tento program půjde uplatit i v České republice, ale snažíme se informaci zjistit od českého distributora Nintenda. Pokud ovšem chcete mít šanci se tohoto programu účastnit, musíte se do 12. srpna připojit na Nintendo eShop.

Co se týče přesné slevy Nintendo 3DS, ačkoliv nevíme, jak to bude vypadat v Evropě, můžeme se podívat do okolního světa. V Japonsku bude zlevněno o 10 000 yenů, což je v přepočtu zhruba 2160 Kč. V současnosti tam tedy konzole bude stát 15 tisíc yenů, tedy 3240 Kč. V USA bude z ceny sundáno 80 dolarů (1350 Kč), takže finální prodejní cena bude 169.99 dolarů (2860 Kč).

Oficiálním důvodem zlevňování podle Nintenda je "znovu obnovit zájem o zařízení a zvýšit roční prodeje". Jinými slovy, Nintendo 3DS se vůbec neprodává tak dobře, jak společnost předpokládala.

Aktualizace - Už máme vyjádření z Conquestu, který Nintendo u nás zastupuje. "Ano, cena konzole Nintendo 3DS se bude v České republice měnit a to 12.8.2011. Koncová cena bude záviset na prodejcích a bude se rámcově pohybovat podobně jako zveřejněná cena pro USA a Japonsko," prozradila nám Veronika Brožová.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments