Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové studio tvůrce Mafie dělá husitské RPG

Warhouse tvoří i jiní veteráni vzhlížející k Janu Žižkovi.

Že tvůrce Mafie zakládá nové studio a že tam přetáhl pár dalších autorů série Mafia z 2K Czech, to víte z našich květnových zpráv. Nyní designér, scénárista a také herní novinář Daniel Vávra spustil stránky svého působiště v pražském Karlíně.

Toto nové české studio se jmenuje Warhorse a tvoří ho i jiná zvučná jména. Zejména zakladatel Altar Interactive Martin Klíma, podepsaný pod Fish Fillets, Original War, domácí trilogií UFO a naposledy pod Operation Flashpoint: Dragon Rising v britských Codemasters. Viktor Bocan je znám jako designér prvního Flashpointu či Armed Assault od Bohemia Interactive a poslední jmenovaný Zbyněk Trávnický je zkušeným animátorem a grafikem obou dílů Mafie od 2K Czech.

Reference tedy mají Warhorse Studios více než slušné, což už se ale nedá říct o tom, jak si zde přivlastňují výše jmenované projekty jako "Naše předchozí hry". To se obvykle dělává jen u těch her, které skutečně vyprodukovala nebo vydala daná firma, na jejíž homepage se právě nacházíte. Nikoliv u her, kde se těchto pár jedinců odtrhlo od třeba stohlavého týmu v úplně odlišné, vlastnicky nepropojené firmě, kde pracovali v minulosti. Za hranou je i formulace "Našich her se prodalo 11 milionů kusů."

A co bude ta nová hra od Vávrova studia, které sehnalo investici od soukromých osob, vlastně zač? "Oproti Mafii a Operaci Flashpoint je náš projekt, žánrově RPG, odlišný v mnoha ohledech. Přesto to bude hra, která nezklame fanoušky otevřených her s realistickým světem a kvalitním příběhem," píše se na homepage.

Přiložený obrázek se jmenuje Zizka.jpg a na hlavní stránce visí artwork s rytířem v brnění na koni uprostřed velké středověké bitvy. Z těchto dvou indicií není vůbec těžké tipovat, že by nás mohla čekat herně ještě nepropádaná výprava do českých dějin s husitským vojevůdcem v hlavní roli. Oficiálně to však potvrzeno není, ani není znám datum vydání.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments