Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

O čem bude Grand Theft Auto V?

Kdo je hlavní hrdina? O co půjde?

Jak se dalo čekat, fanoušci pitvají první trailer na Grand Theft Auto V snímek po snímku a dá se z něj vydedukovat spousta věcí.

Hodně se mluví o tom, že hlavním hrdinou by mohl být zestárlý Tommy Vercetti z GTA: Vice City, ale není to příliš pravděpodobné. Jednak tuto postavu namluvil herec Ray Liotta, jehož hlas v traileru není slyšitelný a pak tam říká větu: "Proč sem se sem přestěhoval? Asi kvůli počasí." Proč by se Tommy Vercetti stěhoval kvůli počasí do San Andreas, když měl stejně slunečno i ve Vice City?

V traileru je vidět v jednom záběru také pes, což je poprvé v celé GTA sérii, co se v ní objevují zvířata (pokud nepočítáte holuby v GTA IV). Někteří spekulují, že bude možné mít domácího mazlíčka, jiní, že budete například utíkat před policejními psy.

Co se příběhu týče, podle monologu hlavní postavy se zdá, že jde o zámožného člověka s rodinou, který utekl od života zločinu a chce začít znovu v San Andreas. Ve hře je vidět velká a luxusní vila, která by mohla být jeho domovem. Zároveň je nám ale naznačeno, že by se hra mohla odehrávat v současné hospodářské krizi - velké výprodeje v obchodech, bezdomovci. Je tedy možné, že tento boháč a bývalý zločinec přijde o své peníze a bude tak přinucen vrátit se na dráhu zločinu?

Zmiňuje se také o své rodině, což by podporovalo už dřívější teorie, že v GTA V bude možné hrát za vícero postav než za jednu - možná budete mít na starosti jednotlivé členy. Dokonce se možná hra bude odehrávat v rozpětí více let, hlavní postava zemře a vy pak budete hrát novou generaci - jeho děti?

GTA V by se také nemělo odehrávat pouze v Los Santos, předobrazu Los Angeles. V traileru je vidět dálnice, po které se jezdí, takže je dost možné, že se můžete projet i do okolí města. Třeba do hor, jak je vidět v upoutávce.

Co se různých vozítek týče, v traileru je k vidění vodní skútr, na kterém se zatím v žádném GTA jezdit nemohlo a kromě práškovacího letadla je jeden krátký záběr i na stíhačku. Znamenal by to návrat ovladatelných letounů do GTA série? Spousta fanoušků v to doufá.

Na další zajímavý rozbor traileru se můžete podívat na Hernimwebu.cz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto

PC

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments