Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odkrytí Dragon Age Procitnutí

První krabicový datadisk vyjde už v březnu.

Některé internetové obchody využívají svátečního klidu k inventuře, jiné zase doplňují svůj předobjednávkový katalog na další rok. Tímto nechtěným způsobem se některým shopům "povedlo" předčasně vyzradit hru, která původně měla být oznámena začátkem tohoto týdne, ale nakonec si to EA z nějakého důvodu rozmysleli (patrně kvůli posunu Return to Ostagar). A protože se informace šíří bleskovou rychlostí i diskusními fóry BioWare, už se je nepodaří ututlat. Zkrátka internet nemůžete zastavit.

Jedna z nejlepších her roku, fantasy RPG Dragon Age: Origins, které od nás zaslouženě získalo hodnocení 10/10, dostane první datadisk. A když říkáme datadisk, nemyslíme tím pouhé menší stáhnutelné přídavky typu Warden's Keep, nýbrž plnohodnotný, nabušenější a krabicový. Jmenuje se Awakening nebo chcete-li Procitnutí v češtině.

Má vyjít už 19. března 2010 pouze pro PC a opět bude lokalizován titulky. Stát by měl kolem 700-800 Kč, tedy dvoutřetinovou cenu co základní hra, kterou bude povinně vyžadovat ke svému spuštění.

Detaily o náplni datadisku jsou zatím jen předběžné a mohou se ještě změnit. Procitnutí chronologicky naváže na příběh Dragon Age: Origins a slibuje obrovskou porci dodatečného obsahu. Zahrajete si za zcela novou hlavní postavu, včetně vlastního prologu (separátní Origin Story), v nové kampani. Dokončení ústřední příběhové linie má zabrat přibližně 15 hodin, což ve srovnání se 100-hodinovým originálem není zase tolik, a mít důsledky na zbytek hry.

Do družiny budete moci nabrat nové postavy a společně prozkoumávat dosud nepoznanou část mapy světa. Level cap se zvýší nad 20. úroveň a samozřejmostí se stanou noví nepřátelé či výzbroj.

Oficiální oznámení datadisku od Electronic Arts očekáváme někdy začátkem ledna.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age: Origins

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
PC
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments