Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odpověď na "debilní" cenzuru v Austrálii

Na nařčení zareagoval předseda komise.

Tento týden jsme vydali článek, ve kterém David Jaffe, tvůrce série God of War, nadával na australskou komisi udělující přístupnost hrám. Systém jejich fungování označil za "debilitu". Teď na různá nařčení zareagoval přímo předseda této komise.

Jmenuje se Michael Atkinson a nereagoval ani tak přímo na vyjádření Davida Jaffeho, jako spíše na kontroverzi, kterou vyvolalo neudělení přístupnosti hře Aliens vs. Predator. Té nebyla přístupnost udělena, protože je příliš brutální a v Austrálii znají pouze přístupnost 15+. Pokud je nějaká hra opravdu pro dospělé hráče (tedy ekvivalent 18+), jednoduše se nesmí u protinožců prodávat.

Na otázku lidí, kteří proti komisi protestují, řekl: "Jde jen o velmi malou skupinu fanatických hráčů, kteří se snaží své mínění prosadit ve společnosti. A tím tu společnost poškozují. Jde o veřejný zájem společnosti proti několika málo individuím."

To ale není zdaleka všechno, co řekl. "Chápu, že 98 nebo 99 procent lidí dokáže rozeznat rozdíl mezi fantazií a realitou, ale to jedno nebo dvě procenta může být hrami motivováno k páchání hrůzných násilných činů. Není důvod, proč by někdo měl hrát hry, ve kterých se může zabíjet. Ve kterých jde někomu useknout hlavu nebo provádět jiné násilnosti."

Read this next