If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve oznámili Dota 2

Z modu pro WarCraft III plnohodnotná hra.

Mluvilo se o tom celou středu od té chvíle, co Valve na stránkách Game Informeru avizovali nějaké nové oznámení. A vlastně bychom vůbec neměli být překvapení, protože se jedná přesně o to, nad čím se spekulovalo již celé měsíce: pár minut po sedmé večerní bylo představeno Dota 2 neboli plnohodnotné pokračování modu Defense of the Ancients, vzniklého původně pro WarCraft III.

Dodejme ale rovnou, že nejde o hru čistě z produkce Valve - ti se jen na jejím vzniku podílí společně s původními autory modu, studiem Ice Frog.

Ve hře na vás čeká přes sto hrdinů známých z původního modu i podobný systém hraní na jediné mapě, kterou společně prochází skupinka hrdinů a kosí vše, co jim stojí v cestě.

"Předměty, skilly i způsoby upgradování jsou nezměněny," hlásá překvapivě tisková zpráva a dodává, že leccos se sice mírně zlepší, ale každý z hráčů původního módu si bude u Dota 2 připadat jako doma. Očekávejte tedy zhruba stejný mix RTS a RPG, jaký proslavil právě původní mód.

Tentokrát hra poběží přímo na enginu Source, které Valve pro potřeby hry speciálně upravili: těšte se proto na lepší nasvícení a simulaci pohybu látky. Posunem kupředu má být také integrovaný hlasový chat místo toho, abyste si jako v původní hře museli zakládat server přes službu Ventrilo.

Hře jistě pomůže i to, že počítačová AI se tentokrát sama ujme odpojených hráčů a využít ji bude možné také v nerankovaných kláních. Každopádně to ale neznamená, že by Dota 2 obsahovala nějaký singleplayerový mód, ostatně jak říkají sami autoři - chtějí jen zabránit tomu, aby náhlé odpojení hráče zruinovalo celou hru.

A co dál? Valve prý pro potřeby hry upraví Steamworks, aby si hráči mohli vytvářet vlastní komunitní odměny. Mělo by to tedy fungovat tak, že kdo se bude v hráčské komunitě chovat vzorně nebo se nějakým způsobem podílet na tvorbě dalšího obsahu, bude nějakým způsobem asi ne zvýhodněn, ale třeba zviditelněn na úkor ostatních. Zkrátka aby se jeho přínos pro komunitu odrážel i na jeho profilu.

Dota 2 vyjde pro PC a Mac OS X v roce 2011.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dota 2

PC, Mac

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments