If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení LEGO Indiana Jones 2

Vrátí se k staré trilogii, ale už ne na PC.

První zmínka o něm padla nechtěně již v březnu, teprve dnes ale LucasArts oficiálně oznámili pokračování akční adventury LEGO Indiana Jones 2. Že přijde dříve či později přitom bylo jasné už z toho, že jeho první díl neobsáhl loňské čtvrté filmové dobrodružství s podtitulem Království křišťálové lebky.

Ale pozor: druhý legový Indiana Jones se zároveň vrátí i k původní filmové trilogii. A co je ještě překvapivější, vyjde pochopitelně pro všechny hlavní platformy, tzn. Xbox 360, PlayStation 3, PSP, Wii i DS, ale verze pro PC v tiskové zprávě zmíněna není.

Autoři tentokrát slibují upravené a převyprávěné úrovně z prvních tří filmů, doplněné o nové úkoly nebo rovnou celé úrovně. Třeba šanghajskou automobilovou honičku z úvodní scény Chrámu zkázy si tentokrát zahrajete přímo za postavu Kraťase.

Vrcholem hry ale samozřejmě bude legová verze čtvrtého filmu, kdy se s Dr. Jonesem podíváte do jihoamerické džungle, k peruánským ruinám a tak dále. Pochopitelně si zahrajete za všechny nové postavy (např. Mutta Williamse na motorce) a chybět nebudou ani nadpřirozené schopnosti. To třeba když Oxley použije sílu skrytou v samotné Křištálové lebce.

Vůbec poprvé v sérii si také budete moci v módu Build Your Own Adventure vytvořit vlastní prostředí a dát dohromady celé vlastní úrovně. Dále přibudou nové pohyby (např. když Indy protivníka popadne bičem a přehodí si jej přes rameno), používání dalších dopravních prostředků vč. letadel atd. A konečně bude opět možné si celou hru užít kooperativně ve dvou hráčích.

Více se dozvíte již brzy na oficiálním webu, první obrázky přineslo Tiscalii.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo DS

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments