Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení nové Neverwinter hry

Od vývojářů Star Trek Online.

Atari Europe oznámilo práci na nové hře ze série Neverwinter. Pracují na ní v Cryptic Studios, kteří mají na svém kontě Star Trek Online. Vyjít by měla v posledních třech měsících roku 2011 na PC.

Novinka ze série Neverwinter je popisována jako "kooperativní RPG hra inspirována blížící se knižní trilogií od R. A. Salvatora".

"Po nešťastném skonu Pána z Neverwinteru je země bez vlády a různé frakce bojují o nadvládu nad světem. Hodně lidí zemřelo po nákaze Spellplague a mrtví teď dokonce začínají vstávat z hrobů," uvádí děj nové hry tisková zpráva.

Hráči budou mít v novém Neverwinter kromě kooperativní hry možnost také vytvářet své vlastní levely a příběhy s použitím uživatelsky přívětivého programu nazvaného pracovně Forge.

První hra ze série Neverwinter Nights vyšla v roce 2002 a pracovalo na ní Bioware. Na dvojce potom dělali Obsidian Entertainment a ta vyšla v roce 2006. Již předtím, v roce 1991 vyšla ovšem stejnojmenná hra od Stormfront Studios, což byla první grafická MMORPG, která běžela na serverech AOL do roku 1997.

Šéf Crypticu Jack Emmert se nechal slyšet, že při práci na hře velice úzce spolupracují s Wizards of the Coast, což jsou majitelé práv série Neverwinter, a s R. A. Salvatorem, který píše současnou novou knižní trilogii. První nový díl by měl vyjít již v říjnu tohoto roku.

O tom, že by Atari mělo co nevidět ohlásit novou Neverwinter hru, se spekulovalo už nějakou dobu. Více sledujte na PlayNeverwinter.com.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Neverwinter

PS4, Xbox One, PC

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments