If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Piráti nejvíc stahovali CoD: Black Ops

Tři miliony neplatících hráčů má i Mafia II.

Americký blog Torrent Freak, monitorující dění na pirátské torrentové scéně, zveřejnil statistiky nejstahovanějších her pro platformy PC, Xbox 360 a Wii za rok 2010. Popravdě řečeno jde o dost odstrašující čísla.

Nejvíce pirátěnou hrou se stala střílečka Call of Duty: Black Ops, kterou si jen od jejího listopadového vydání nelegálně stáhlo 4 270 000 lidí. Ke čtyřem milionům se nápadně blíží také Bad Company 2 a česká Mafia II, třímilionovou hranici překonal ještě Mass Effect 2 a strategie StarCraft II.

Z wiičkových her měli piráti největší zájem o Super Mario Galaxy 2, které "vyhrálo" s téměř půldruhým milionem stažených torrentů. Milionovou hranici překonalo ještě Wii Party, nad osm set tisíc downloadů jsou pak Donkey Kong Country Returns, dále Kirby's Epic Yarn a Red Steel 2.

Mezi xboxovými hrami byl největší zájem překvapivě o Dante's Inferno, jež si ilegálně opatřil zhruba milion tři sta tisíc hráčů. O nějakých sto padesát tisíc méně stažení má Alan Wake a po něm Red Dead Redemption, nad devět set tisíc pak ještě Halo: Reach a Call of Duty: Black Ops.

Dost strašlivá čísla, ne? Po nedávném prolomení ochrany PlayStation 3 už je navíc nyní jasné, že příští rok bude Torrent Freak moci evidovat i zpirátené hry pro konzoli od Sony.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Nintendo DS

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments