Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Plány pokrytí Gamescomu na Eurogameru

Příští týden bude rušný - které hry v Kolíně uvidíme?

Jelikož v podcastu to z jistých důvodů neklaplo a ten další si stejně poslechnete až v pondělí, naše záměry s pokrytím druhého nejvýznamnějšího veletrhu pro herní průmysl, který se koná příští týden v Kolíně nad Rýnem, tu načrtneme standardní textovou formou.

Český Eurogamer budou na Gamescomu reprezentovat dva reportéři - ostřílený veterán Miloš Bohoněk a naopak nováček na výstavách Michal Jonáš. Vzhledem k naší účasti na E3 a nepříliš atraktivnímu plánu předváděček na GC to je možná zbytečný luxus. Opět se to pokusíme obohatit například kontinuální reportáží z místa a pravidelnými videoblogy zachycujícími aktuální rozpoložení a pocity reportérů, kteří budou využívat zázemí stánku EG s rychlým internetem.

Zpravodajství, které z ČR zajistí Honza Doskočil (poprvé od E3 2010) a Levis (vedl úspěšné pokrytí E3 2011 i loňského Gamescomu), se naplno rozjede v úterý odpoledne s tiskovou konferencí EA (16:00), jejíž vysílání (stream videa) najdete přímo zde na EG, a večerní konferencí Sony (18:00), reagující na nižší koupěschopnost obyvatel i točící se kolem Vity. Obou se zúčastníme a budeme je monitorovat v přímém přenosu. Nintendo, Microsoft ani UbiSoft v Německu konference nepořádají, na rozdíl od E3. Den by měla zakončit pitka s Microsoftem.

Na středu mají reportéři EG domluvené prezentace u THQ (Saints Row 3, Darksiders 2... o Dawn of War 3 zatím mlčí), Take 2 (hlavně Borderlands 2) či Warner Bros (nová mise z Batmana plus budou snažit vnutit LEGO Harry Potter nebo Sesame Street). Než se večer přesunou na večeri se Sony a párty v baru EA Sports u řeky, zkusí vytáhnout něco z tvůrce Forza 4 nebo omrknout některé v Evropě vyráběné méně viditelné a na E3 nepřítomné hry (Risen 2, Dragon Commander od tvůrců Divinity atd.), než showfloor zaplní davy a než na stánky vylepíme nominace ocenění EG Awards pro nejlepší hry výstavy podle názoru všech 11 verzí Eurogameru.

Ve čtvrtek Miloš s Michalem absolvují turné po Nintendu (chystané Wii a 3DS hry, kdežto Wii U na GC nebude), Bethesdě (bohužel bez Skyrim), tom minimu potvrzených předváděček od Sony (klasicky málo slotů, ale Uncharted 3 klaplo), pokec s vývojářem Kinectu, uvidí jednu hru podobnou Assassins Creed nebo polský projekt o válčení u Varšavy v roce 1944. Někdy v mezidobí by mohli skočit na hry od EA nebo podniknout ty rozhovory s jejich VIP personami. A večer? Možná párty Eurogameru, ale žádná divoká akce jako vloni na lodi se raději nechystá!

V pátek si naši redaktoři jistě nenechají ujít UbiSoft (Assassins Creed Revelations, Anno 2070 či projekty pro Kinect), ukázku xboxového Zaklínače 2 (snad to nebude zabitá hodina jako na E3?) a pokec o Aliens: Colonial Marines, F1 2011, Kinect Sports 2 nebo Halo Anniversary. Perličkou na závěr budou 1C, kde se snad podívají na ten stejný lineup her, co Rusové už několik let vozí snad na každou výstavu (Red Orchestra 2, Off Road Drive, dvě odbočky Men of War...).

Jak sami vidíte, zase taková hrozná slabota to nebude, ale ani hvězdná hitparáda, což je samozřejmě částečně dáno tím, že dojmy ze spousty očekávaných her jsme zprostředkovali už z červnového veletrhu E3 a v Kolíně je vynecháme. Každopádně příští týden by se zpravodajství Eurogameru z Gamescomu minout nevyplatilo - i kdyby jen kvůli té tuně nových trailerů, průběžně přidávaných do Eurogamer.cz/TV" (za dnes desítky přírůstků).

A co vy, razíte do Německa také? Pokud ne, na co dalšího se tam máme mrknout?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments