Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Poměr verzí Battlefieldu 3 v České republice

EA prozradili Eurogameru podíl platforem.

Při vědomí, že naše země je stále doménou PCčkářů (ač konzole stále rostou) a že PC bylo hlavní vývojovou platformou studia DICE, není tak obtížné něco takového predikovat. Přesto zarazil poměr, s jakým u nás počítače zvítězily.

Jak dnes zjistil Eurogamer od EA Czech, PC verze tvořila 73% podíl při zahájení prodeje Battlefieldu 3 v České republice. Pokud bychom se zaměřili jen na specializovaný obchod Xzone, tam bylo zastoupení PC ještě vyšší (80%).

Z konzolových verzí BF3 se lépe dařilo té pro PlayStation 3. V celkovém zastoupení úvodních prodejů měla PS3 verze 17% podíl a ta xboxová 10%. To bývá u multiplatformních her poslední dobou běžné. Důvody si můžete domyslet, ale určitě u takové hry s důrazem na multiplayer hrálo roli i zpoplatnění Xbox Live.

Připomínáme, že se jedná o oficiální údaje pouze za úvodních pár dnů (pondělí až středa plus předobjednávky). Není moc důvodů pro to, aby se poměr v příštích týdnech nějak výrazně změnil.

Prodejní čísla Battlefieldu 3 v ČR zatím EA Czech neposkytli. Všechny dostupné indicie i interní odhady však nasvědčují tomu, že by u nás mělo jít o nejprodávanější novou hru za plnou cenu všech dob, která hravě strčí do kapsy i těch 15 tisíc Mafie II (řeč o tom bude v nejbližším podcastu EG).

Více o Battlefieldu 3 v naší úterní recenzi singleplayeru, úvodních 22 minutách hraní nebo komentovaném videu z multiplayeru, k nimž se brzy přidají videorecenze, rozhovor s tvůrci, třetí díl exkluzivní videoreportáže z návštěvy tvůrců ve Švédsku atd.

Živá reklama na BF3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 3

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments