Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS Vita má tři roky prodělávat

Sony se chce zahojit na zisku z her.

Nečekaně nízká cena PlayStation Vita (250 dolarů wifi verze, 300 dolarů wifi+3G verze) má i svou stinnou stránku - Sony bude na handheldu prodělávat a doufá, že se jí náklady vrátí především z prodeje her samotných. Jedná se o naprosto standardní model, na kterém by nebylo nic zvláštního.

Zvláštní ale je, že Sony coby firma, která zrovna není na svém historickém vrcholu, hodlá tři roky dotovat handheld v době, kdy klasické handheldy pomalu ustupují do pozadí a nastupují hry pro mobilní telefony.

Vzhledem k tomu, jak se (ne)prodávaly hry na PSP, jak se Nintendo 3DS prodává pod očekávání a jak se celý trh zcela jasně přesouvá k hrám na mobilní telefony, nemusely by mít hry pro PlayStation Vita ty nejlepší vyhlídky.

Zachvátí PlayStation Vita stejná míra pirátství jako PSP? Pomůže handheldu fakt, že nebude uzamčený na jednotlivé regiony? A jak jste na tom vy? Chcete si kupovat drahé handheldové hry, které připomínají "velké" konzolové hry, nebo máte raději jednoduché, laciné a krátké hry pro iPhone/Android?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments