Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

RECENZE Jaws of Hakkon DLC pro Dragon Age Inquisition

Příběhový přídavek nezklamal.

Jaws of Hakkon není revoluční, ale za čtyři stovky je docela fajn. Bez medaile.

Dragon Age: Inquisition se v mnoha žebříčcích stal hrou (nebo aspoň erpégéčkem) loňského roku (recenze, koupit na Alza.cz) a nepřekvapilo tedy vydání placeného DLC. Nejprve s velkým předstihem vyšlo na PC a Xbox One, od konce května i na ostatních platformách (Xbox 360, PS3, PS4).

Na rozdíl od několika menších bezplatných přídavků tady autoři přidávají novou velkou lokaci Frostback Basin. Ta kromě průzkumu, bojů, několika nových agentů, mnoha „kecacích" NPC nabízí hlavně poměrně ucelený příběh dávno ztraceného inkvizitora, který se před osmi sty lety vydal na trestnou výpravu proti mocnému drakovi...

Když si nové území řádně prošmejdíte, vydrží vám přídavek aspoň na deset hodin, spíš i na víc. Nová oblast mě těší hlavně příběhovějším pojetím úkolů. Původní hře mnozí (oprávněně) vyčítali značnou jednotvárnost a repetitivnost questů, mě navíc trochu mrzelo, že se spousta z nich aktivovala spíš přečtením knihy/dopisu/poznámky, a ne pokecem s živými postavami. Tady se scénáristé zlepšili, a ač se nevyhnete klasickému hledání magických shardů nebo kreslení souhvězdí v astráriích (tedy výzvám, které jsou stejné na všech mapách celého DAI), ostatní úkoly jsou pestřejší a zajímavější.

(Nejen) při jejich plnění prolezete hory, bažiny i mořská pobřeží, a čeká na vás i pár dungeonů. Vesměs menších jeskyní, ale pak taky ledová pevnost (kterou musíte stylově odemknou aktivací řady magických zařízení roztroušených po mapě). I když do nové lokace půjdete s partou na vysokém levelu (to stejně musíte, jinak dostanete přes ústa), poskočíte o dvě tři další úrovně.

Kromě toho datadisk nabízí i jiné odměny, třeba permanentní bonusy k atributům hlavního hrdiny nebo dokonce novou inkvizitorskou schopnost, magickou bariéru proti útokům na dálku. A taky řadu předmětů, samozřejmě. Jednak najdete nějaké nové recepty, ale taky je tu docela hojné množství raritních (fialových) zbraní. Mě tedy bohužel padaly hodně hlavně dýky, pro které nemám valné využití, ale našel jsem i meče, luky, štíty... A taky jsem získal krásnou zbroj dračího lovce.

Pokud vás původní Dragon Age: Inquisition moc neoslovilo, tak vás tohle DLC samozřejmě nespasí. Ale pokud vás poslední DA bavilo, můžu s klidným svědomím přídavek doporučit. Příběh v nové lokaci mě bavil víc než většina úkolů v původní hře, nemluvě o tom, že jsem si zas trochu posílil svoji partu. A vítám, že už je nyní od BioWare oficiálně potvrzeno, že nešlo o poslední příběhový přídavek.

Read this next