If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak lépe ochrání PSN po brzkém restartu?

Čím odškodní uživatele? Uhradí výměnu karty?

Sony se na dnešní speciální tiskové konferenci v Tokiu omluvila za problémy okolo nabourání PlayStation Network, které vyšetřuje i FBI. Potvrdila restart služby v průběhu následujícího týdne (2.5.-8.5.) v mnohem lépe chráněné podobě. Nejprve se spustí herní, hudební a video služby.

Nová bezpečnostní opatření zahrnují přidání automatického software monitorujícího a blokujícího útoky na PSN, zdokonalené šifrování a ochranu dat, vylepšenou schopnost detekovat nelegální průniky na síť, neautorizovaný přístup a nevšední aktivity, nebo třeba přidání dodatečných firewallů. Sony také zřídila novou pracovní pozici, která bude mít bezpečnost na starost.

"Uživatelé PSN budou v rámci programu Welcome Back odškodněni vybraným zábavním obsahem zdarma ke stažení, který se bude region od regionu lišit," uvedla Sony s tím, že konkrétní detaily zveřejní později. Všichni stávající zákazníci PSN obdrží třicetidenní členství zdarma v jinak placené službě PlayStation Plus. A ti, kdo ji už mají, bude členství bezplatně prodlouženo o další měsíc, stejně jako těm s Qriocity.

V současné době provádí externí renomovaná společnost prověrky nové ochrany PlayStation Network, aby se podobný průšvih nemohl opakovat. "Kriminální činy cyberteroristů měly výrazný dopad nejen na naši společnost, nýbrž i na celý průmysl. Poučili jsme se z toho a vnímáme bezpečnost dat velmi vážně," řekl prezident Sony.

Stále však neví, jestli skutečně došlo i k ukradení čísel kreditních karet zákazníků - ohroženo útokem jich prý je 10 milionů. "Zvažujeme, zda uživatelům uhradíme náklady spojené s výměnou jejich kreditních karet," řekl Kazuo Hirai s podmínkou, že daná karta k výměně musela být opravdu zneužita.

Předešlý vývoj v této kauze postupně podle dnů od jejího začátku: pátek, pondělí, středa, čtvrtek, pátek.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS3
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments