If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Série Mafia se prodalo 5 milionů kusů

Kolik z toho tvoří druhý díl?

Americká finanční společnost Webdush Securities vypracovala pro Take 2 prezentaci, ze které jsme se vedle jejích silných stránek dozvěděli dosud nepublikovaná čísla. Mnoho čísel.

Podle ní se domácí série Mafia do poloviny února celkově prodalo téměř 5 milionů kusů. Dáme-li to do souvislostí s oficiální zprávou Take 2 z roku 2008, podle níž se prvního dílu Mafie prodaly 2 miliony kusů, vychází nám z toho, že loňská Mafie II je nyní na zhruba 3 milionech kusů.

Tento solidní úspěch kalí dvě fakta: zaprvé jde jako vždy jen o vyexpedované kusy do obchodů, jejichž zbytky se mohou vrátit nebo je Take 2 v případě zlevnění musí vydobropisovat prodejcům. Není jasné, kolik z těchto 3 milionů kusů se prodalo za plnou cenu a kolik až po slevě.

Zadruhé: matematiku zásadně kazí, že se do tohoto čísla pravděpodobně započítává i počet prodaných přídavků (aspoň to tak Take 2 dělají i u DLC či GOTY re-edice čtyřmilionových Borderlands). Tím, že datadisky byly tři, to může čísla pro sérii Mafia dost navyšovat, ale přitom byly za čtvrtinovou cenu co plná verze. Kolik z těch tří milionů Mafie II bylo prodáno digitální distribucí a kolik v krabicovch verzích, není známo.

Z dalších statistik od Take 2: Grand Theft Auto IV je na 20 milionech kusů (dotahuje San Andreas s 21,5 mil.), NBA 2K11 na 4 milionech, série Midnight Club na 18 milionech, Civilizace na 10 milionech, BioShock na 8 milionech a Max Payne na 7 milionech. Na kompletní prezentaci se mrkněte zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments