If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony si najala specialisty na obranu

Tady už přestává legrace.

Dokud šlo jen o slovní výhružky, dalo se to vnímat jen jako zvláštní zábava dětí na IRC, kteří nevědí co s časem. Ale po včerejším shození některých serverů Sony už jde do tuhého, protože to trochu obtěžuje majitele PlayStation 3.

A to je vlastně i cílem anonymní skupiny hackerů, z nichž si někteří přejí, aby díky útokům nastal odliv hráčů na PS3 a potrestovali tak Sony za postup po nabourání konzole. Razí teorii, že když si jednou něco koupí, je to už pak jen jejich a mohou si s tím dělat, co si umanou.

Protože hackeři hodlají s útoky pokračovat do té doby, než budou spokojeni s výsledkem, Sony byla nucena na jejich činy zareagovat. Najala si proto specializovanou firmu Prolexic Technologies, která se zabývá síťovou obranou před DDoS útoky, aby servery a služby (jako obchod PS Store) ochránila před hromadným přetěžováním a zneužíváním jejich dostupnosti kýmkoli z hlubin internetu, píše PlayStationLifeStle.

Kde už přestává legrace, jsou další plány útočníků, kteří prý v dalším kroku půjdou po osobních datech managmentu Sony. Co si pod tím představit? Vyhledávání, shromažďování a zveřejnění informací o zaměstnancích Sony, adres jejich bydliště, dosaženém vzdělání, manželském stavu, dětech a podobně. To už zavání zahráváním si s FBI, zvlášť při snadné vystopovatelnosti např. při nahrávání výhružek na YouTube:

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS3
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments