If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Take Two jsou kandidátem roku na odkup

Opravdu je pohltí stávající krize?

Podle názoru The Motley Fool, specializované finanční sajty, je letos největším adeptem na odkoupení herní společnost Take Two, vydavatel známých a úspěšných hitů jako je série Grand Theft Auto či Bioshock.

Nedávno zveřejněné špatné finanční výsledky firmy, odrážející jednak odklady očekávaných her a také ekonomickou recesi mj. vedoucí k výrazně nižším tržbám, mají nahrávat predikci o odkupu třetí stranou. Jakkoliv jsou na tom konkurenti na herním kolbišti podobně.

The Motley Fool připomíná, že v roce 2008 měli o Take Two zájem v EA, ale nakonec od tohoto spojení sešlo, navzdory lukrativní nabídce od EA. Pro zajímavost, aktuální hodnota akcií Take Two dosahuje 40% odkupní ceny, kterou společnost EA svého času nabízela.

V Take Two sice vkládají velké naděje do tohoto roku, kde mají hodně silnou herní nabídku, ale navzdory téhle skutečnosti mají The Motley Fool dojem, že jejich pozice je hodně vratká. Zprávu s dalšími firmami, co jsou horkými kandidáty na odkup (jako Netflix), pak najdete tady.

Co myslíte, udrží si Take Two své stávající postavení? Nebo jej dostihne osud jiných herních firem?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Comments