Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konec série Red Faction

Kvůli malým prodejům Armageddonu.

Ačkoliv mělo Red Faction: Armageddon velkou reklamu a v americké televizi se vysílal také hraný film podle série, prodeje hry nebyly moc závratné. Prozradilo to THQ na svém setkání s investory, kde zveřejnili finanční výsledky za poslední čtvrtletí. Také tam řekli, že sérii Red Faction z tohoto důvodu ukládají k ledu a další pokračování zatím nebudou vznikat.

Brian Farrell, šéf THQ, přímo řekl, že "nehodláme pokračovat žádným smysluplným způsobem v této sérii". Dodal také, že vývojářský tým Volition se přesunul na titul inSane, survivor horor od filmového režiséra Guillerma del Tora.

THQ mělo ohledně prodejů Red Faction: Armageddon velká očekávání, která nebyla ani trošku naplněna. Ačkoli neposkytli přesná čísla, víceméně řekli, že tragické výsledky v první čtvrtletí fiskálního roku 2012 byly způsobeny jen a zejména touto hrou. THQ přišlo v tomto období o 38,4 milionů dolarů - za pouhé tři měsíce. Stejně tak se nedařilo licencovaným titulům pro děti a nepříjemností bylo posunutí vydání UFC Personal Trainer.

Společnost dříve tvrdila, že způsob, jak se dostat ze ztráty, je zaměřit se zejména na jejich zavedené série. Jak se zdá, tento plán tak úplně nevyšel.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Faction: Armageddon

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments