Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Továrna Sony zničena při nepokojích v UK

Policista tvrdí, že za ně může GTA.

Sony má poblíž Innova Park v Enfieldu svoji továrnu DADC (Digital Audio Disc Corporation), která je kvůli nepokojům v Londýně a v dalších britských městech v plamenech. V továrně se lisují CDčka, DVDčka, UMD a Blu-ray disky. Kromě toho jsou tam ale i výzkumné laboratoře pracující na optických technologiích.

Podle BBC továrnu zapálili lidé, kteří si pak začali z továrny odnášet produkty Sony a utíkat s nimi. Z tohoto obrázku vyplývá, že továrna je opravdu kompletně v plamenech. Pro Sony to není moc dobrá zpráva, ale distribuce her na PS3 by snad ohrožena být neměla, protože většina her se listuje na podobném místě v Rakousku. V Enfieldu nemá továrnu pouze Sony, ale i další společnosti, které zde lisují a balí videohry včetně PC her. Odtud se poté vylisované a zabalené produkty rozváží do skladů distributorů.

Zajímavá zpráva, která se váže k nepokojům v Británii, je také spojování těchto událostí se sérií Grand Theft Auto. Tedy, alespoň jeden policejní konstábl to řekl novinám London Evening Standard. "Děcka jsou úplně mimo kontrolu. Můžou za to brutální videohry. Když jsem byl malý, byl to jenom Pacman a deskové hry. Teď hrají Grand Theft Auto a chtějí to zažít na vlastní kůži."

Na druhou stranu, London Evening Standard je něco jako naše Aha!...

Read this next