If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

U Grand Theft Auto 5 se začíná uvádět 2013

Signál na aktuální předváděčce pro obchody?

Že se nevyplatí věřit všemu, co kdejaký obchod píše, znovu prokázalo Diablo 3. Ale když něco takového učiní vícero online shopů naráz, má to už malinko větší vypovídající hodnotu.

Německá pobočka předního řetězce s hrami GameStop začala u Grand Theft Auto 5 uvádět datum 18. března 2013. Norský GameZone zase zmiňuje 31. březen 2013.

Nikdo zvenčí samozřejmě netuší, co obchody k tomuto načasování vedlo. Zda po něm sáhly jen "protože tam nějaké datum být musí a tipujeme až příští rok", nebo jestli za tím vězí nějaký signál, který třeba jen nepřímo nebo nenápadně obdržely od 2K.

Jak Eurogamer zjistil, v těchto dnech totiž 2K v Londýně pořádají prezentace pro nejvýznamnější prodejce a partnery, kde dopředu ukazují své letošní hry, aby je lépe promovali a věděli, o co jde. Klidně mohlo stačit, aby na této oficiální akci GTA 5 chybělo (nebo nebylo v powerpointovém seznamu) a někdo z toho hned mohl vydedukovat, že se ho kvůli tomu letos na podzim nedočkáme (ačkoli tomu může být ve skutečnosti úplně jinak).

Každopádně - není GTA 5 právě tou vymodlenou hrou, kterou by herní průmysl v roce 2013 potřeboval jako sůl? Aby "zachránila" jeho celková prodejní čísla i zájem o hry v období, kdy se už všichni ostatní budou horlivě připravovat na nové konzole a pozdrží na ně ty hlavní tituly?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto

PC

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments