If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft: Výkon konzolí nás omezuje

Nástupci PS3/X360 vylepší umělou inteligenci.

Stále četnější jsou hlasy volající po příchodu nové generace konzolí. Je to logické, když nůžky mezi výkonem moderních PC a nějakých pět let starých konzolí se čím dál více rozevírají a čím dál více studií proto považuje za hlavní vývojovou platformu PC, aby využilo vyššího výkonu (a pak hru jen trochu ořežou pro konzole). Naposledy se k těmto kritikům přidal UbiSoft, který by moc rád viděl nástupce PS3 a X360 co nejdříve.

"Pro programátory je velkou výzvou vecpat pěknou grafiku, slušnou umělou inteligenci i dobrý zvuk do tak mála paměti a slabého výpočetního výkonu PS3 a X360," postěžoval si provozní ředitel UbiSoftu Yves Jacquier v rozhovoru pro sesterský server GamesIndustry.

Právě v oblasti umělé inteligence (AI) si francouzský vydavatel slibuje od nástupců Xboxu a PlayStation nejvíce. Podle něj se nyní celý herní průmysl až příliš orientuje na grafiku, protože se dá snadno použít k marketingovým účelům, ale umělá inteligence se tak snadno ukázat nedá a proto bývá trochu zanedbávána.

"Myslíme si, že příští generace konzolí už nebudou mít tyto limity, které by nás omezovaly při tvorbě živých herních světů," dodal šéf UbiSoftu, aniž by upřesnil, o které hře zrovna mluví. Že by Far Cry 3 (dojmy)...?

Sony a Microsoft si naplánovali dlouhý životní cyklus těchto konzolí, které jsou nyní cenově dostupné pro každého, aby se jim vrátila počáteční investice. Spekulace o nástupcích X360 a PS3 se poslední dobou objevují pravidelně, ale často bývají vycucané z prstu, že o nich ani nepíšeme.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Revelations

PS3, Xbox 360, PC

Far Cry 3

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments