Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

U AC Brotherhood hudba vzatá z torrentů

Ubisoft si ulehčil práci díky pirátům.

Ubisoft jeden čas velice intenzivně bojoval s piráty a na PC verzích svých her také spustil velmi kontroverzní DRM, která po hráčích vyžadovala neustále připojení k internetu – i při hraní singeplayeru. Pokud jde ovšem o využití pirátů ve svůj prospěch, toho se očividně neštítí. V jejich Deluxe edici je totiž soundtrack k Brotherhood, který si stáhli z pirátského OST z torrentů.

Pokud jste si Deluxe edici předobjednali, dostali jste jako bonus soundtrack ke hře. Jak ale dokazují tyto screenshoty na serveru Reddit, posílají prostě verzi, která byla na torrentech.

MP3 soubory totiž obsahují tagy "encoded by arsa13", což je stejný kredit, který je na nelegálním soundtracku na pirátských serverech, obsahujících FLAC verzi hudby ripnutou přímo z herních souborů na DVD.

Ne že by neměli právo používat hudbu, na kterou vlastní autorská práva, ale možná by si nemuseli ulehčovat práci s využíváním pirátských zdrojů, kdy pouze bezztrátové FLAC soubory převedli na MP3. Když bojujete s pirátstvím, možná by bylo dobré ho takhle úplně a okatě nevyužívat.

Trošku to připomíná kauzu Rainbow Six Vegas 2, kdy vyšel patch na hru, jenž ovšem požadoval disk se hrou v mechanice. Což znamenalo, že nefungoval na verzích z digitálního downloadu. Jak to Ubisoft tehdy vyřešil? Na svých oficiálních stránkách vystavil další patch, který už nevyžadoval disk v mechanice – crack vytvořený pirátskou skupinou Reloaded, který se poznal podle tagu skupiny v .EXE souboru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed: Brotherhood

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments