Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vliv nastavení na plynulost Mafie 2

Hardwarové náročnosti se bát nemusíte.

Mafia 2 bude mít dostatek možností jak si vyhrát s nastavením detailů a jak hru rozběhat i na slabším počítači. Fanstránka mafia.czech-games.net přináší (skrze Sector.sk) popis jednotlivých položek v nastavení.

V něm si můžete nastavit například kvalitu stínů. Ta ovlivňuje především stíny budov a stromů. Pokud stíny stáhnete na minimum, nebudou na budovách a svět působí nevýrazně.

Ambient Occlusion se stará o odrazy od modelů. Právě AO má velmi výrazný dopad na plynulost hry. S vysokým nastavením sice působí herní svět reálněji, ale při nízkém nastavení si zase zahrajete i na pomalejších strojích.

V nastavení nechybí ani klasická dvojka antialiasingu a anisotropického filtrování. Zatímco antialiasing lze pouze zapnout nebo vypnout, anisotropické filtrování lze zapnout až na hodnotu 16x. Pomocí antialiasingu si lze vyhladit hrany objektů a anisotropické filtrování filtruje textury v dálce, díky čemuž mají výraznější detaily.

Dle redaktorů Sectoru hrátky s nastavením kvalitu obrazu příliš neovliní a i s nízkým nastavením vypadá Mafia 2 slušně. Čím vyšší nastavení detailů, tím vypadá hra reálněji.

Příjemné jsou i hardwarové nároky. S vypnutým Ambient Occlusion a grafickou kartou nVidia 8600 GTS běhala Mafia slušně na 30 fps, s rozlišením 1280x800. Plných detailů si pak lze bez problémů užít na grafické kartě nVidia 9800 GTX s rozlišením 1680x1050, také při 30 fps.

Read this next