Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyjádření ČT ke zrušení Game Page: Nepatří na veřejnoprávní TV

Ani petice nepomůže.

Když se fanoušci mnohaletého herního pořadu Game Page dozvěděli o jeho zrušení, vznikla petice. Ta měla ještě včera okolo 1300 podpisů, stále přibývaly, ale byla nakonec zrušena. Ani petice nemá smysl, protože Česká televize už je definitivně rozhodnutá, že Game Page se na televizní obrazovky vracet nebude.

Lidé totiž začali vedení ČT posílat maily s prosbou, zda by se nemohl Game Page vrátit a proč byl vlastně zrušen. A dostali podle Facebook stránky Game Page odpověď. Podle ní totiž není herní pořad v dnešní době vhodný pro veřejnoprávní televizi.

"Specializovaný pořad pro počítačové hry je z hlediska veřejné služby kdekoliv v Evropě nonsens," píše se v odpovědi.

"ČT2 se nově profiluje jako vzdělávací a kulturní program zaměřený na dokumenty, dramatickou tvorbu a publicistiku zaměřenou na společenská témata a alternativní zábavu."

Podle ČT mají dnes už videohry takovou popularitu, že tedy nepatří na program ČT2.

"V internetovém věku se počítačové hry propagují a recenzuji mnoha cestami samy. Česká televize se proto rozhodla podpořit prioritnější oblasti, které potřebují podpořit, jako například divadelní tvorba, opera, nezávislý film, nezávislý dokument. To všechno jsou žánry, kde ČT jakožto veřejná služba hraje nezastupitelnou roli a dostává od tvůrců vizuálně televizní dílo."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments