If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Výsledky hospodaření EA

FIFA 11 a Medal of Honor jdou na odbyt.

EA dnes zveřejnilo své výsledky za druhé fiskální čtvrtletí letošního roku. Díky tomu, že FIFA 11 za jediný měsíc od svého vydání prodala neuvěřitelných 8 milionů kusů, už je firma ve ztrátě jen asi "pouhé" 3,4 miliardy korun oproti loňským 6,8 miliardám.

Velmi solidní je především výsledek Medal of Honor, kterého se od nedávného vydání prodalo celosvětově 2 miliony kusů. Šéf firmy John Riccitello si při té přiležitosti trochu ulevil na adresu "příliš podobně orientovaných" novinářů. Měl tím asi na mysli, že recenzenti Medal of Honor se rekrutovali hlavně z řad příliš náročných fanoušků stříleček, zatímco obyčejní hráči jsou s hrou spokojeni a přisuzují ji lepší skóre.

Dlouhodobý úspěch slaví také Battlefield: Bad Company 2, kterého už se během půl roku od vydání prodalo přes 6 milionů kusů. Tím tak de facto zdvojnásobil prodejní úspěchy prvního dílu.

EA jsou také stále jedničkou na trhu s PC hrami, kde se drží v prodeji krabicovek, posilují i na digitálním trhu a v tomto fiskálním čtvrtroce úplně ovládli i prodej her na Apple Store.

Navzdory všem těmto úspěchům je ale firma stále v mínusu a mimo jiné i proto zrušila NBA Elite 11. Jediným letošním basketem ze stáje EA je tak čerstvě vydané arkádové NBA Jam pro Xbox 360 a Wii. Přesto prý série Elite nekončí, jen ji od EA Canada převezmou někdejší vývojáři Maddenu, tým EA Tiburon.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 11

iOS, PS3, Xbox 360, PS2, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo DS

Medal Of Honor

PS3, Xbox 360, Nintendo GBA, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments