If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vzniká RPG podle fantasy Hra o trůny

Inspirovali se videoherním Zaklínačem.

Asi nebudeme příliš přehánět, když napíšeme, že fantasy knižní série Píseň ledu a ohně je moderní verze Pána prstenů - fantasy pro dospělé se všemi dospěláckými tématy, které člověk od takových knih očekává (sex, zrada, politika, všechno). Kromě toho, že HBO nasadí podle této knižní série do vysílání svůj velkorozpočtový seriál, vzniká podle značky také RPG hra.

Práva na herní zpracování série od George R. R. Martina má v Paříži sídlící vývojářská společnost Cyanide, která nejenže dělá na real-time strategii z tohoto světa, což se ví už nějakou dobu, ale také na opravdové fantasy RPG. Francouzský server FactorNews měl možnost se na rozpracovanou hru podívat a vypadá to nadějně (najdete u nich také první dva screenshoty).

Hra by se měla odehrávat ve stejné době jako knižní série, ale nebude se příliš zabývat událostmi v nich. Děj se bude odehrávat ve stejném světě a ve stejný čas, ale na jiném místě. Pouze některé události uvidíte z jiného pohledu. Hrát budete za Alestera Sarwycka, kněze, který se vrací do království poté, co byl ze země na 15 let vyhnán.

Hra by měla podle článku vypadat jako mix Zaklínače a dalších pseudo-kolových RPG, kdy si hráč může vybírat druhy útoků a kouzel v průběhu boje tím, že hru zapauzuje.

Zatím není jasné, kdy by se A Game of Thrones: The RPG (což je pracovní název) měla objevit na pultech obchodů, ale už teď je jasné, že hra vyjde na PC, X360 a PS3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments