If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 2 bude v Austrálii cenzurovaný

Musí mít přístupnost od 15 let.

Máte rádi teplo a říkali jste si, že by bylo fajn žít v Austrálii? Pokud máte zároveň také rádi videohry, nemají to tam zrovna růžové. Všechny hry pro dospělé musí na australském kontinentu vycházet hodně cenzurované a Zaklínač 2 nebude výjimkou.

Podle výboru, který uděluje přístupnost her prodávaných v Austrálii, ale nejsou změny v Zaklínači 2 zase tak velké. Zmizet musela v podstatě jen jedna scéna. "Požádali jsme vývojáře, aby dali pryč jednu scénu, která se odehrává během jedné z vedlejších misí," říká zástupce vydavatele, který hru Zaklínač 2 bude na australský trh uvádět.

"V původní verzi si Geralt může vybrat jako odměnu soulož. Australský výbor pro přístupnost nemohl akceptovat 'sex jako odměnu' a odmítl hře přiřknout přístupnost." V Austrálii mají problém zejména v tom, že vůbec neznají hry pro dospělé. Jejich největší přístupnost je 15+.

"Změna tedy není příliš velká. Pouze jedna volba je vybrána automaticky za hráče. Celý ten vedlejší quest ve hře zůstává, ale je v trošku jiném kontextu," řekl dále zástupce distributora.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments