If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Comgad: Zaklínač 2 jen tak nezlevní

Žádná sleva pár měsíců po vydání.

Ve včerejším online-rozhovoru jste se šéfa vydavatelské divize Comgadu ptali na všechno možné, ale jedna otázka tam od vás nezazněla. A to ohledně ceny hry. Poslední dobou se běžně stává, že mnohé velké áčkové hry jsou pár měsíců po vydání distributorem zlevněny třeba na polovinu. Lidé, kteří si ji pořídili v den uvedení na trh za plnou cenu, pak pochopitelně nejsou moc nadšeni.

Nepotká něco podobného i Zaklínače 2? "Současná cena se jen tak nepohne MINIMÁLNÉ do podzimu, spíš vydrží nejméně rok. První Zaklínač byl bez větších slev celých 25 měsíců a ačkoliv se trh od té doby změnil, chceme něčeho podobného docílit i u druhého dílu," řekl Eurogameru Pavel Mondschein. Hra nyní stojí okolo tisícovky.

K brzkému přecenění dochází obvykle jen u her, o které není valný zájem. Když distributor nebo obchod vidí, že si titul koupilo jen pár lidí (to v ČR platí doslova), musí na to reagovat snížením ceny, aby ji zpřístupnil širšímu publiku a neležela mu ve skladu navěky.

"U Zaklínače 2 žádné tlaky na snižování ceny nebudou. Nemusíte se tedy bát, že si hru nyní koupíte za plnou cenu a za dva měsíce budete před kamarády za hlupáky," ujistil váhající zájemce zástupce Comgadu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments