If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 až pro příští generaci konzolí ve 2014

CD Projekt odhalil Eurogameru své plány.

Nové dvě hry od polských vývojářů CD Projekt Red jsou plánované na léta 2014 / 2015 (pokud tedy do té doby nenastane konec světa). Vedle PC půjde o hry určené až pro příští generaci konzolí, tzn. nástupce nynějších X360 a PS3. Má to být "něco ohromně velkého a multiplatformního", tzn. Zaklínač 3 bude na rozdíl od dvojky existovat i pro konzoli od Sony.

Náš špión z Eurogameru zpovídal obchodního ředitele Adama Badowského a marketingového ředitele Michala Platkow-Gilewskiho. Oba se shodli na tom, že trh dozrál k tomu, aby tzv. AAA+ hry byly vytvářeny až pro novou generaci konzolí, které budou silnější a rychlejší.

"Chtěli bychom udělat úžasné hry, které budou potřebovat výkonnější procesory a grafické čipy. Což nám dá i svobodu při vytváření takové hry. A nemusí jít jen o konzole, začali jsme pracovat i na nové verzi Red enginu," odhalili pro Eurogamer své úmysly.

Nový tým vývojářů nyní pracuje na nějaké nové herní značce, o níž jsme se toho příliš nedozvěděli, kromě toho, že půjde o RPG a možná sci-fi, možná fantasy. Tvůrci série Zaklínač se na ní ale nepodílí. Údajně proto, že tým Zaklínače nechtějí dělit. Každopádně projekt Zaklínače 3 je teprve v předprodukční fázi, takže vlastně žádný velký tým ještě ani není potřeba.

Třetí Zaklínač bude stále zaměřen na dospělé hráče, opět půjde o RPG, ale je potřeba vytvořit zcela nový svět i změnit ovládání hry. Scénář by však měl vycházet z prvních dvou dílů. Další novinky oba zástupci firmy slibují do dvou měsíců.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Jan Lipšanský

Contributor

Comments