Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaměstnanec Bioware špiní Zaklínače 2?

V recenzi mu dává, samozřejmě, 0 z 10.

Pokračování kauzy, kdy agilní zaměstnanec studia Bioware hodnotil desítkou na Metacritic své dílo Dragon Age 2, ačkoliv hráči mu průměrně dávali hodnocení podstatně nižší, pokračuje. Jeden ze zaměstnanců BioWare totiž prý napsal recenzi Zaklínače 2 na Metacritic. A dal mu, jak jinak, uživatelské hodnocení 0 z 10.

Píše, že "každý element designu Z2 by se dal popsat jako 'extrémně trapný'". Nelíbí se mu animace, grafické prostředí, dialogy, scénář, ani bojový systém. "Seznam negativ by byl dlouhý jako vaše paže," píše člověk s přezdívkou M_Stannard, který je považován za zaměstnance BioWare.

Podle něj se Zaklínač 2 také nemůže rozhodnout, čím přesně chce být. "Chce to být bojovka s RPG elementy? Nebo akční RPG s bojovými sekvencemi? Ať tak nebo tak, ani jedno se jim nepovedlo. Stačí se podívat, jak mají RPG vypadat u mistrů z Bioware - například na jejich poslední epickou hru Dragon Age 2. Tam by tvůrci Zaklínače 2 měli hledat inspiraci do budoucna. Rozhodně ji nebudou mít světlou děláním tupých sexuálních simulátorů vycházejících z plagiátorských fantasy novel."

Tuto uživatelskou recenzi, kterou navíc napsal hned v den vydání Zaklínače 2, už je z Metacritic odstraněno, ale na dochovaný screenshot se můžete podívat výše.

Reakce EA k této věci zatím není známa. V minulé podobné kauze s hodnocením vlastního díla Dragon Age 2 se EA postavili na stranu svých vývojářů, když řekli, že vychvalování vlastní práce je v zábavním průmyslu přece úplně normální praxe.

Update - BioWare popřeli, že by tentokrát šlo o jejich zaměstnance.

Read this next