If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

12 herních studií, které ve 2011 zemřely

Byly mezi nimi i dost známí vývojáři.

Server IGN vytvořil speciální vzpomínkový článek, ve kterém zmiňují 12 herních studií, které byly v tomto roce z jakéhokoliv důvodu uzavřeny. Když se dají takhle dohromady, je to poměrně depresivní ukázka toho, jak to v herním průmyslu občas vypadá.

1. Bizarre Creations (1988 - 2011)

Výrobci her Project Gotham Racing, Blur a Geometry Wars měli pár hitů na Xboxu a Xbox 360 a v roce 2007 je odkoupilo Activision. Pod nimi vytvořili závodní hru Blur, která byla poměrně dobře přijímaná, ale moc se neprodávala. Activision jim pak dal za úkol vytvořit James Bond: Blood Stone, ale když se ani tato hra neprosadila, studio rozpustili.

2. Team Bondi (2003 - 2011)

Vytvořili LA Noire, zaměstnanci si stěžovali na těžké pracovní podmínky, Team Bondi nemělo moc pěkné vztahy ani s Rockstar, pod jejichž hlavičkou LA Noire vyšlo a jakmile šla hra do prodeje, už se začalo mluvit o krachu společnosti. Než stihli získat nějaký další projekt, kvůli financím šli do bankrotu.

3. EA Visceral Melbourne (2008 - 2011)

Pracovali na takových hitech jako Dante's Inferno nebo Dead Space 2. EA si sice ponechalo jiné pobočky Visceral, ale zrušili tu v Austrálii. Mluvilo se, že v té době v Melbourne pracovali na PS3 a X360 hře podle Jacka rozparovače. Nakonec se ukázalo, že dělali na multiplayerové střílečce Blood Dust.

4. Kaos Studios (2006 - 2011)

Vývojáři Homefront nebo Frontlines: Fuel of War. Rozhodně se nedá říct, že by byl Homefront nějakým extrémně velkým propadákem pro jejich vlastníka THQ. THQ ale dalo spoustu peněz do propagace Homefrontu a je možné, že tyto marketingové investice se jim nevrátily a proto došlo v rámci úspor k uzavření studia, které hru vytvořilo. Na Homefront 2 by měl pracovat Crytek.

Další zrušená studia:

Propaganda Games (Turok, Tron: Evolution)

Black Rock Studio (Pure, Split Second, Moto GP)

Bedlam Games (Dungeons & Dragons: Daggerdale)

Codemasters Studios Guildford (Bodycount)

THQ Digital Studios Phoenix (MX vs. ATV Alive, Cars, ATV Offroad Fury)

THQ Digital Studios Warrington (Red Faction: Battlegrounds, Warhammer 40,000: Kill Team)

THQ Studio Australia (Avatar: The Last Airbender, The Avengers)

Blue Tongue (de Blob, Marvel Super Hero Squad, Jurassic Park: Operation Genesis)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments