If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gran Turismo 5 na SSD disku svižnější

Dokázalo to měření.

Po internetových fórech kolují zprávy o tom, že neslavné nahrávací časy Gran Turismo 5 lze vyřešit vložením SSD disku do vaší konzole PlayStation 3. Nejde sice o zrovna levnou hračku, výsledky jsou ale téměř zaručené.

S tímto zjištěním přišel na fórech uživatel Phil, který porovnal nahrávací časy samotné hry i pěti dalších tratí. Zatímco s klasickým HDD PlayStation 3 Slim se tratě nahrávají zhruba mezi 31-46 vteřinami, s SSD siskem Corsair F120 SSD zabere totéž jen mezi 19-25 sekundami.

V reakci na to server GTPlanet otestoval instalaci hry a zjistil, že zatímco na normální konzoli zabere okolo dvaačtyřiceti minut, s SSD pamětí trvá jen pětadvacet. Stejně tak se postatně zrychluje např. práce v menu, protože hra si na disk cachuje více dat. Ale to, že kvalitní SSD disky (nikoli např. ty laciné v netboocích) jsou o dost rychlejší než běžné pevné disky, je známá věc. Jejich většímu rozšíření ale brání stále vyšší cena těchto pevných pamětí bez mechanických částí a také nižší kapacita oproti klasickým HDD.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo 5

PS3

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments