Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Detaily o Steamu a Portal 2 na PS3

Chat napříč platformami a Steam Play.

Valve dnes oznámili nové detaily ohledně některých prvků Steamu, které budou fungovat i v PlayStation 3 verzi Portal 2. Dříve oznámený multiplayer napříč platformami (PC/Mac + PS3, žádný Xbox) bude doplněn o ukládání uložených dat na servery Valve a hráči budou mít k dispozici i chat napříč platformami (opět PC/Mac + PS3), jak informuje náš sesterský web GamesIndustry.biz.

Portal 2 na PlayStation 3 by měl také nabídnout funkci Steam Play, která bude fungovat tak, že stačí propojit účet na PlayStation Network s účtem na Steamu. V ten moment by měli mít hráči k dispozici druhou kopii Portalu 2 pro PC zcela zdarma, tak jako se všemi hrami, které podporují funkci Steam Play.

„PS3 hráči budou moci jednoduše vložit Blu-Ray disk do PS3, propojit ho se svým Steam účtem přímo ze hry a uvidí všechny své přátele na Steamu (na PC a Macu) a budou viditelní a dostupní pro chat a pozvánky do hry," řekl Josh Weier, šéf vývoje Portal 2.

Šéf a zakladatel Valve, Gabe Newell doufá, že se spolupráce se Sony do budoucna rozšíří: „Společně se Sony jsme sestavili seznam funkcí, o kterých věříme, že se hráčům budou líbit. Doufáme, že tento základ v Portalu 2 budeme moci do budoucna rozšířit o další funkce a funkcionalitu Steamu v DLC a budoucích obsahových rozšířeních."

Aktualizace 18. 1. 2011, 15:20: Doug Lombardi z Valve prozradil, že měli naplánovanou ještě jednu funkci, ale tu bohužel nestihli kvůli časové tísni – mělo se jednat o to, že by šlo v rozehraném Portalu 2 na PS3 pokračovat na PC a obráceně. „Je to proveditelné, ale je to těžké, takže příště!," řekl Lombardi pro Edge.

Read this next