Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Age of Empires Online bude zdarma

Ve hře budou mikrotransakce.

Robot Entertainment oznámili, že připravované Age of Empires Online bude zdarma, bude obsahovat sociální prvky a persistentní systémy. Hra zachovává spoustu prvků z předchozích dílů série, ale zároveň přidává i některé elementy z MMORPG her. Hráči budou získávat zkušenosti a speciální výbavu skrze úkoly a systém tvorby věcí (crafting).

V Age of Empires Online se budou vyvíjet civilizace časem a města budou setrvávat a generovat zdroje i v době, kdy hráč nebude aktivní. Hráči, kteří budou chtít vytěžit AoE Online na maximum, si budou moci zaplatit vylepšení s názvem Premium Civilization, čímž si okamžitě zpřístupní všechny schopnosti dané civilizace najednou, včetně speciálních schopností v technologickém stromě.

Hráči, kteří si zakoupí Premium Civilization budou mít také přístup k raritním a epickým předmětům. Neplatící hráči budou získávat pouze méně hodnotné věci. Ve hře budou i mikrotransakce ve formě balíčků, kterým se říká „boosters" – ty nabídnou nové úkoly, nové typy hratelnosti, či předměty na úpravu vzhledu civilizace.

„Nechceme z vás dojit peníze, snažíme se vybudovat komunitu. Nechceme vám jen prodat nějaký produkt. Chceme mít něco, co bude žít a růst," řekl Ian Vogel z Microsoft Games Studios, jak reportuje Gamasutra.

Hra bude podporovat PvP a zhruba v devadesáti procentech úkolů bude možnost kooperativního režimu. Některé úkoly bude možné hrát i v elitním režimu, kdy se zvýší jak obtížnost, tak odměna. Age of Empires Online vyjde digitální cestou (pravděpodobně pouze přes Games for Windows Live) ještě letos a hned na začátku nabídne dvě hratelné civilizace – Řeky a Egypťany.

Age of Empires Online - Egypťané

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Age of Empires Online

PC

Related topics
PC
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments