Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Darksiders 2 se inspiruje nejen u WoW

Máme první obrázky ze hry.

První Darksiders mnozí označili za povedenou kopii Zeldy a God of War. Darksiders 2 si prý bere více inspirace z World of WarCraft, než ze Zeldy, jak informuje reportér Eurogameru, který měl možnost hru vidět.

Ve hře má být kromě lootování a RPG systému také několik měst, mezi kterými lze létat a celý svět má být až čtyřikrát větší, než ten v prvním díle. Toto a další prvky mají připomínat World of WarCraft nejen koncepčně, ale také provedením.

Ostatně už první díl čerpal inspiraci v Blizzardím vizuálním stylu: jasné barvy a kontrast, ohromné brnění a zbraně, nadpřirozené proporce postav apod. Ani dvojka od tohoto stylu neustoupí a bude v něm pokračovat i nadále.

World of WarCraft ale není jedinou hrou, ze které si autoři Darksiders 2 něco “půjčují”. Hlavní postava druhého dílu, Death, bude mít k dispozici přitahovací hák Ghost Hook, který prý až nápadně připomíná použití biče v Castlevania: Lord of Shadow. Death bude také mnohem akrobatičtější, než jeho kolega War z prvního dílu. A akrobacie prý zase připomíná Uncharted.

Ve výsledku tyto “půjčené” prvky hře nijak neškodí, právě naopak. V Darksiders 2 prý fungují všechny novinky dobře a celkově se rýsuje hodně zajímavé a slibné pokračování už tak povedené hry.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Darksiders 2

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments