Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Enemy Unknown a XCOM jsou dvě různá univerza

Podporů modů a DRM rozhodne 2K.

Mezi řádky komunitního Q&A Firaxisu k strategii XCOM: Enemy Unknown se lze dočíst nejen vyčerpávající info o hře, zbraních či létajících talířích.

Důležitá je zpráva, že Enemy Unknown nebude přímo prolinkované se souběžně vznikající střílečkou XCOM od 2K Marin. "Možná nějaké tajemné náznaky společných témat, ale jinak jde o dvě samostatná univerza," tvrdí producent Pete Murray z Firaxisu.

Nadto autoři Enemy Unknown coby hry věrnější původnímu konceptu série žádnou rivalitu s 2K Marin necítí. "Enemy Unknown už bylo v produkci, když 2K Marin oznámilo svoji střílečku XCOM," říká Murray.

"Podle nás je na trhu prostor pro obě hry a 2K Marin přišlo se skvělým konceptem, když na pilířích původní hry vymysleli střílečku. Poslední build jsme nehráli, ale podle nás přijdou se skvělou akcí."

Podle Murrayho by se z XCOMu mohla stát dobrá novodobá herní značka.

Autoři také naznačili, že kromě interfacu přímo vymyšleného pro PC verzi hry by Enemy Unknown mohlo podporovat moderskou komunitu. "Běžíme na Unreal 3, který je podobnému řešení nakloněn. Musí to ale nejprve schválit 2K jako vydavatel," tvrdí Murray. Stejně tak není v silách Firaxis rozhodnout, zda bude PC verze Enemy Unknown využívat DRM.

Q&A s infem o náplni hry čtěte zde.

Read this next