Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zombíci z Resident Evil 6 budou mít sekyry i trubky

A budou umět skákat, šplhat a vymrštit se zpoza rohu.

Nové preview v japonském časopise odhalilo pár novinek o Resident Evilu 6. Ten nabídne především dokonalejší zombíky vyzbrojené sekyrami, trubkami a zbraněmi.

Pokud je budete umět odzbrojit, jakoukoliv zbraň půjde sebrat a použít ji proti zombíkům.

Nemrtví budou ve hře umět hopsat, šplhat nebo na vás prudce vyskočí zpoza rohu. Ale pohyblivější budou i hráči: kromě schovávání se do úkrytů půjde při střelbě okamžitě zalehnout na zem a střílet do vzduchu, i když budete právě ležet na zádech.

K původním hrám Resident Evil má mít nejblíž první mise Leona, odehrávající se na univerzitě. Povahou bude ryze hororová.

Vysvětluje se také, jak do příběhu zapadá Weskerův syn Jake Muller, toho času žoldák vraždící v Evropě: nějakým způsobem je totiž imunní vůči zombie viru. Právě proto jej osloví Sherry Birkin, zda by nepomohl v boji s nákazou.

Konečně ten Chris Redfield, za kterého si v šestém díle zahrajete, bude vlastně úplně novou postavou. Během mise v čínském Lianshangu totiž zažije hluboká trauma, které promění celou jeho osobnost a udělá z něj tajnůstkáře a pesimistu.

Capcom také znovu slíbil, že dopředu avizovaný mód Mercenaries bude ve hře skutečně zdarma (nikoliv jako placený stažitelný přídavek). Prý má jít o největší a nejobsáhlejší mód, jaký kdy firma ve všech svých titulech stvořila.

Trailer z Resident Evil 6 odhalil třetí postavu

Read this next