Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nintendo představilo ovladač pro Wii U

Každá konzole bude 24/7 připojená na novou sociální síť Miiverse, na kterou se dostanete i z PC.

Ačkoliv Nintendo bude mít svoji velkou konferenci až v úterý, už v neděli večer uspořádalo malou novinářskou předváděčku konzole Wii U pro japonský tisk.

V první řadě tu došlo na představení ovladače Wii U Game Pad, který má dvě analogové páčky s tlačítky a la typický xboxák. Součástí gamepadu je i čtečka/zapisovačka NFC kompatibilní se smartphony a kreditkami.

Nintendo je taky pyšné, že jeho nový gamepad funguje, i když je konzole vypnutá (narozdíl od Wiimotu, který uměl samotnou konzoli pouze aktivovat). Ke konzoli Wii U budete moci samozřejmě připnout i dosavadní ovladače včetně Wiimotu, Nunchuku nebo Balance Boardu.

Za zmínku stojí ještě představení MiiVerse neboli nové nintenďácké sociální sítě, kterou uvidíte pokaždé, když konzoli zapnete nebo vypnete. Feed s příspěvky půjde kdykoliv otevřít, aniž byste si narušovali/zdržovali hru, a tímto způsobem budete komunikovat s dalšími hráči a také si posílat herní obsah.

Část obrazovky pro textové zprávy maličko připomíná LiveArea, které používá Sony u Vity. Miiverse bude ke stažení skrze Nintendo Network pro všechny možná zařízení všetně 3DS a PC, nestihne to však do data vydání Wii U. Více na úterní tiskové konferenci na E3.

Read this next