If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Crytek skončí s placenými krabicovými hrami

Po Crysis 3 bude dělat jen free-to-play tituly.

Pozor pozor, mimořádné hlášení. Šéf Cryteku na E3 prohlásil, že jeho firma se pomalu mění v autory pouze free-to-play titulů.

Podle Cevata Yerliho bude přeměna Cryteku dokončena ve chvíli, kdy firma splní všechny své závazky na áčkové, krabicové hry, jako jsou například Crysis 3 u EA Partners, Homefront 2 u THQ nebo kinectový Ryse pro Microsoft.

"Jakmile se z autorů placených her přeměníme ve free-to-play studio, ovlivní to všechny naše současné i budoucí technologie, platformy, na nichž pracujeme, i technologie, které používáme. Všechny se budou točit kolem výroby čistě online free-to-play her," tvrdí Yerli.

Tyto tituly mají být áčkové a stejně kvalitní/pěkně vypadající jako Warface. "Klidně i s rozpočtem mezi 10 a 30 miliony dolarů, nicméně pro hráče, kteří nebudou muset zaplatit ani halíř." Cryteku vadí, že trh s krabicovými hrami úplně podlehl stažitelným přídavkům a extra placeným službám, které zákazníky "dojí až na dřeň".

Yerli je přesvědčený, že v herním byznysu jde o nevyhnutelný krok. Ale neznamená to, že svým způsobem Crytek s určitou částí svých fanoušků loučí? Co bude dál s Crysis?

Nahrávka z Warface

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Crysis 3

PS3, Xbox 360, PC

Warface

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments